Hopp til innhold

Universelt utformet informasjonsfilmserie om digital sikkerhet med hørselshemmet programleder og sikkerhetsekspert Mia Landsem.

Døve/hørselshemmede er like mye på nett og sosiale medier som andre, men er spesielt sårbare - som gruppe er de mer utsatt for overgrep og krenkelser. En del av målgruppen synes det er krevende å bli fortrolig med digitale verktøy. De har behov for myndiggjørende informasjon.

Det finnes mye informasjon om nettsikkerhet – bøker, artikler, nettsider og videoer på nett. Mesteparten av dette er ikke tilpasset hørselshemmede/døve som har utfordringer med å få utbytte av informasjon som er basert på norsk tekst eller tale, og som trenger universelt utformet informasjon.

Prosjektet sikter mot å bruke universelt utformet informasjonsfilm til å myndiggjøre hørselshemmede til en trygg digital hverdag og forebygge traumer/overgrep/svindel/identitetstyveri.

Supervisuell skal produsere en informasjonsfilmserie med en hørselshemmet programleder. Sikkerhetsekspert og forfatter Mia Landsem er fagansvarlig. Det planlegges 12-15 videoer som hver fokuserer på ett tema innen digital sikkerhet. Filmene vil publiseres på tegn.tv og ellers være tilgjengelig på HLFs nettsider.

Hurtiglenke: www.hlf.no/dseh

Illustrasjon: Supervisuells logo

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding