Hopp til innhold

Utvikle og distribuere informasjonskampanje og informasjonsmateriell om hørsel, som skaper bedre sosial inkludering av hørselshemmede.

Hørselshemmede er en sammensatt gruppe. Noen er døve, andre har lett hørselstap. Noen bruker tegnspråk, andre talespråk. Utfordringene er forskjellige, men felles er at hørselshemmede ofte møter kunnskapsløshet i nærmiljøet, dessverre også hos egne nærpersoner. I tillegg har Ikke alle hørselshemmede god selvforståelse, gode mestringsstrategier eller klar utviklet identitet som hørselshemmet. Det medfører ofte psykisk belastning og dårlig helse.

Informasjon er en nøkkel til å skape bedre sosial inkludering av hørselshemmede i eget familienettverk, nærmiljø og samfunnet ellers. Prosjektet vil således utarbeide en informasjonskampanje i form av små delbare videoer på nett og nedlastbare kunnskapshefter.

Supervisuell vil i første prosjektår produsere ca. 10 videoer som hver er på 3‐5 minutter, samt 3‐4 informasjonshefter. Døve og hørselshemmede er en sammensatt gruppe, og vi vil ha flere alternative informasjonshefter som er tilpasset ulike delgrupper med tanke på språk og hørselsstatus. I andre prosjektår vil fokuset ligge på informasjonsdistribusjon og kampanje.

Hurtiglenke: www.hlf.no/guide-hh

Illustrasjon: Supervisuells logo

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding