Hopp til innhold

I tillegg til en filmdel utviklet prosjektet en supplerende faktadel, som på en enkel og oversiktlig måte formidler informasjon om hvordan skoler kan legge til rette for et godt læringsmiljø for hørselshemmede elever.

Omslag På BølgelengdeSelv om regelen er blitt integrert skolegang for hørselshemmede barn, er likevel gruppen marginal. Skolene har gjennomgående liten eller mangelfull kunnskap om og ferdigheter i å kunne tilrettelegge gode læringssituasjoner for tunghørte elever. Manglende kompetanse på området bidrar til at skolen nedprioriterer eller bagatelliserer behov tunghørte elever har for å kunne delta i kommunikasjonssituasjoner.

For å avhjelpe skolenes manglende kunnskap om og ferdigheter i å kunne tilrettelegge for tunghørte elever, utviklet Nedre Gausen kompetansesenter en DVD og et nettsted som skal stimulere til økt innsats for å bedre tunghørte elevers situasjon i skolen. Målgruppen for informasjonen er primært rektorer og lærere på grunnskoler som har hørselshemmede elever.

Både film- og faktadelen - i tillegg til supplerende bonusmateriell - finnes i DVD-format og på hjemmesiden På bølgelengde.

Uavhengig av prosjektet har HLF fått frem fem supplerende informasjonsfilmer som går i dybden på temaene god lyd, akustikk, utforming, teknikk og pedagogikk. Filmene lastes ned fra hjemmesiden God lyd i skolen.

Hurtiglenke: www.hlf.no/pabolgelengde

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding