Hopp til innhold

Prosjektet utviklet, prøvde ut og evaluerte effekten av forinformasjon (informasjonshefte og kurs) for hørselshemmede.

Til tross for store tekniske fremskritt på høreapparatsiden, har internasjonal forskning dokumentert at høreapparater som tilpasses brukes for lite. Dette fordi hørselsrehabiliteringen er mer kompleks enn tidligere antatt: Sosiale, pedagogiske, psykologiske og miljømessige aspekter spiller inn - hvilket nettopp var hva prosjektet ønsket å påakte.

Prosjektet utviklet, prøvde ut og evaluerte effekten av et forinformasjonsopplegg basert på informasjonshefte og kurs. De 30 brukerne som deltok fikk kunnskap om hørselstap, konsekvenser av dette, høreapparater og andre tekniske hjelpemiddel og brukerorganisasjoner. Kurset var lagt opp både teoretisk og praktisk.

Resultatene viste at en tendens til at de som hadde gjennomgått forinformasjonsopplegget opplevde mindre funksjonsnedsetting og handikap enn de som ikke ikke deltok. Deltakerne anvendte dessuten høreapparat lenger og mer i begge ørene.

Konklusjonen var at forinformasjonskurs er godt egnet til å forbedre rehabiliteringsresultatet til hørselshemmede. I forlengelse av prosjektet ble således forinformasjonsopplegget formidlet til alle landets hørselssentraler.

Hurtiglenke: www.hlf.no/forinformasjon

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding