Hopp til innhold

Utvikling av informasjonsfilmer og brosjyre om tilrettelegging i digitale møter for personer med nedsatt hørsel.

Prosjektleder Trude S. Grøv. Foto.Koronapandemiens smitteverntiltak trigget et digitalt skifte i arbeidsliv og undervisning. Bruk av digitale møteplattformer ble en naturlig del av hverdagen for mange arbeidstakere, skoleelever og studenter. Dette ga uvurderlige muligheter og løsninger for et samfunn preget av sosial nedstengning, hjemmekontor og hjemmeundervisning. Møteformen kan imidlertid gi utfordringer for personer med nedsatt hørsel fordi lydkvalitet og lytteforståelse reduseres. Personer med hørselstap har rapportert om vansker med å oppfatte og å høre godt nok i møter, om misforståelser, behov for å gjette, usikkerhet og slitenhet etter møter. 

Digitale møter kan tilrettelegges for personer med hørselstap med ulike grep slik at man lettere kan oppfatte hva som sies og delta aktivt. Dette er imidlertid ikke kjent for alle. Det er helt unødvendig at arbeidstakere eller studenter med nedsatt hørsel skal slite i, eller vegre seg for deltakelse i digitale møter.

Prosjektet har utviklet to informasjonsfilmer hvorav én beskriver tiltak og den andre beskriver hjelpemidler. I tillegg er det utarbeidet en brosjyre til personer med nedsatt hørsel om tilrettelegging i digitale møter. Formålet er at hørselshemmede skal mestre den digitale møteformen i arbeidsliv og undervisning, og dermed kunne delta på lik linje med andre.

Filmene kan sees her.

Brosjyren kan lastes ned her, eller bestilles i papirversjon .

Hurtiglenke: www.hlf.no/godkomm

Foto: Prosjektleder Trude S. Grøv

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding