Hopp til innhold

Hovedmålet med prosjektet HøreGuiden er å støtte kommunikasjon og samarbeid mellom hørselshemmet og audiografen. I dag er denne kontakten begrenset til korte møter på høresentral eller klinikk med få muligheter for kontakt utenom.

Høreapparatbrukere og personer med et hørselsproblem har behov for lett tilgang på informasjon om hørsel og mulighet til enkel formidling av sine problemer til audiografen.

Jorid Løkken er prosjektleder for HøreGuidenPå bakgrunn av dette har prosjektet utviklet et effektivt mobilt informasjonssystem. Dette mobile verktøyet – HøreGuiden – hjelper personer med hørselsproblem til å oppdage og forklare hørselsproblemer bedre til audiograf og spesialist. Verktøyet muliggjør en mye bedre kommunikasjon mellom bruker (både de med diagnose og de med et uoppdaget behov) og behandler som forestår utredning, tiltak, rehabilitering og forebyggende hørselstiltak. HøreGuiden tilbyr funksjoner som opptak av problematiske lyd- og lyttesituasjoner, selvtest av hørsel, støymåler, kontaktformidling med behandler, oppfølging av treningsprogram, og formidling av informasjon om hørsel og behandlingsmuligheter.

Det jobbes p.t. for å sikre finansiering til en implementeringsdel, som vil gjøre HøreGuiden tilgjengelig for sluttbruker.

Bildet: Prosjektleder Jorid Løkken

Hurtiglenke: www.hlf.no/hearguide

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding