Hopp til innhold

Produksjon av opplæringsfilm for nye likepersoner i HLF.

HLF har drevet likepersonarbeid i 30 år og har i 2021 totalt 570 likepersoner fordelt på 180 lokallag. Disse ufører om lag 22.000 frivillige oppdrag hvert år. Oppdragene er i delt inn i to hovedkategorier: Help til bruk og stell av høreapparat, samt samtaler og veiledning for mestring av egen situasjon. Under pandemien er vi avhengig av å kunne benytte digitale plattformer og hjemmeundervisning for våre likepersoner. 

Prosjektet har produsert En film om likepersonrollen, som er en undervisningsfilm for frivillige som skal kurses digitalt i likepersonrollen. Det er trygt å få gode råd fra ti drevne likepersoner når en skal ut påegenhånd for første gang. Fallgrubene er mange, men filmen er full av gode råd og snedige tips som kommer godt med for en nybegynner. Filmen kan også brukes i kurs hvor det er mulig å velge fysisk eller digital deltakelse.

Filmen består av intervjuer som tar for seg de mest vesentlige temaene i et likepersonkurs:

- Likepersonrollen

- Grensesetting (egne og andres grenser)

- Utfordringer man møter i hverdagen

- Gleden ved å hjelpe andre

- «Tekniske kjerringråd»

- Møte med fagfolk

- Samarbeid

Filmen presenterer likepersonene som en variert og mangfoldig gruppe. Intervjuobjektene har derfor ulik alder, kultur, kjønn og dialekter.

I tillegg til å bidra under pandemien er filmen et ledd i det som skal utvikle seg til å bli et varig nettbasert tilbud til våre likepersoner over hele landet.

Hurtiglenke: www.hlf.no/likepersonfilm

Foto: Nettkurs i HLF-regi

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding