Hopp til innhold

Prosjektet skal utvikle, sette i produksjon og distribuere ID-kort med forklarende tekst til bruk for mennesker med Morbus Ménières.

Prosjektet er rettet mot medlemmer av Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) som har sykdommen Morbus Ménières. På landsbasis er det ca. 5000 personer med denne sykdommen, hvorav et par tusen står  registrert som medlemmer i HLF.

Sykdommen er anfallspreget med blant annet kraftig svimmelhet og oppkast. Under anfall kan den det gjelder ha vanskelig for å forklare og gjøre rede for seg selv og sin tilstand som ofte til forveksling kan minne om en beruset persons opptreden.

Prosjektet har utviklet, produsert og distribuert ID-kort med forklarende tekst på norsk og engelsk, til bruk i inn- og utland for mennesker med Morbus Ménières.

Målsettingen er at alle medlemmer av HLF med denne diagnosen skal få tilsendt og kunne bære et slikt kort med seg, og ved behov, i forbindelse med både svakere symptomer som svimmelhet og ustødighet m.m. men ikke minst ved anfall, vise frem kortet til forbipasserende, helsepersonell eller andre. På denne måten unngås misforståelser og i verste fall unødig tilkalling av helseressurser.

Hurtiglenke: www.hlf.no/idkortmeniere

Foto: ID-kort for mennesker med Morbis Ménières

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding