Hopp til innhold

Å spille i korps er en populær hobby i Norge. HLF synes det er viktig at korpsmedlemmer og ansvarlige får informasjon om viktigheten av å passe på korpsets viktigste instrument – hørselen.

De aller fleste korps er organisert under Norges Musikkorps Forbund (NMF), som har 1700 medlemskorps og over 66.000 medlemmer.

Korpsmedlemmene risikerer imidlertid øresus og svekket hørsel av å øve i akustisk uegnede lokaler og høye lydnivåer. I tillegg til at de blir slitne av støyen.

Den totale støybelastningen over et døgn er en viktig faktor i forhold til om man pådrar seg en hørselsskade. Lydbelastningen på unge i dag, med Mp3 spillere, dataspill og konserter i tillegg til lydbelastningen igjennom deltagelse i korps, er høy. Man risikerer fremtidige generasjoner der 40-åringer har like dårlig hørsel som dagens 70-åringer med den individuelle og samfunnsmessige belastningen det medfører. Det er derfor viktig at korpsmedlemmer og ansvarlige får informasjon om viktigheten av å passe på korpsets viktigste instrument – hørselen.

Derfor gjennomførte HLF prosjektet Ikke mist musikken! i 2012. En informasjonskampanje ble utarbeidet og spredt til medlemskorpsene og enkeltmedlemmene i prosjektets samarbeidspartner Norges Musikkorps Forbund (NMF).

Informasjonskampanjen besto av en brosjyre, en nettside, en bannerannonse på nettsiden til NMF, annonser i medlemsbladet til NMF – Ambis, artikler samme sted og i HLFs medlemsblad Din Hørsel, artikler på hjemmesidene til NMF og HLF samt stands med hørselstesting på NM i Brass i Bergen og NM i janitsjar i Trondheim. Brosjyren ble sendt ut til alle tillitsvalgte og dirigenter i medlemskorpsene til NMF.

Last ned brosjyren "Ikke mist musikken" (pdf)

Prosjektet førte til god synlighet for budskapet og HLF hos målgruppen. Hovedmålsettingen med å skape holdnings- og atferdsendringer er det for tidlig å vurdere. HLF styrket sitt omdømme som en organisasjon som er opptatt av å forebygge hørselsskader. HLF kommer til å sette videre fokus på problemet  igjennom egne kanaler.

Hurtiglenke: www.hlf.no/ikkemistmusikken

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding