Hopp til innhold

Prosjektet kartla brukererfaringer fra arbeid med individuelle planer.

Utgangspunktet for prosjektet er tiltakende bruk av individuelle planer i rehabiliteringsarbeid. For å få frem brukeres erfaringer med og synspunkter, ble det gjennomført individuelle samtaler med 41 personer i 15 kommuner i Aust-Agder, Akershus, Buskerud, Hedmark og Akershus.

Brukerundersøkelsen viser at arbeid med individuelle planer, der dette fungerer etter intensjonen, representerer en kraftfull tilnærming for å fremme egen mestring og deltakelse i eget liv for mange brukere. Brukerne rapporterte imidlertid til dels varierende kvalitet på det individuelle planarbeidet. Det ble avdekket også kvalitetsforskjeller mellom kommuner.

Ikke desto mindre fremkom det at mange fagpersoner gjennomfører mye godt arbeid. Samtidig ble det dokumentert at mye bra arbeid kunne vært enda bedre om om rammene og støtten hadde vært bedre. En del kommuner står helt klart overfor mange utfordringer for at arbeidet med individuelle planer skal oppleves som meningsfullt, og ha den nytteeffekt som ligger i mulighetene.

Hurtiglenke: www.hlf.no/ipogbrukererfaringer

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding