Hopp til innhold

Målsetningen med prosjektet har vært aktivt å informere fremmedspråklige om tilbudene som finnes for å gjøre hverdagene enklere for landets hørselshemmede. Videre har det vært et mål å fange opp fremmedspråklige hørselshemmede som sliter, og få engasjert dem som medlemmer og fremtidige tillitsvalgte/likemenn i HLF.

inkluderende hørselsfellesskapSom en naturlig konsekvens av at hørselshemming er utbredt, er det etablert tilpassede helsetilbud i tillegg til brukerorganisering i HLF. 

Utgangspunktet for prosjektet var at dessverre ikke alle får nyte godt av dette: Fremmedspråklige nordmenn er generelt underforbrukere av helsetjenester, og har dertil lavere organisasjonsdeltakelse enn etniske nordmenn.

Det å kjempe med problemer som oppstår som følge av nedsatt hørsel, og samtidig måtte jobbe med sosiale, språklige og kulturelle barrierer på grunn av fremmedspråklig bakgrunn, utgjør en stor samlet livsutfordring.

Fra utlandet er det i så måte dokumentert en vesentlig beriket livssituasjon for fremmedspråklige som knytter seg til en relevant brukerorganisasjon. På denne bakgrunn har prosjektet utviklet metoder og tilbud for å nå fremmedspråklige nordmenn.

Last ned: HLF-folder på urdu og engelsk

Hurtiglenke: www.hlf.no/minoriteter

Bildet over: Prosjektdeltakere under lanseringen prosjektet og HLF-folder på urdu og engelsk. Bakre rekke fra venstre Mukthar Choudry, Pakistans ambassadesekretær, Tariq Shabaz, Gunnar Lindholm, Roar Råken og Kanagaratnam Jeyendran. Fremre rekke fra venstre Grethe Hejer, Surrayia Akhtar, Nasim Riaz og Marit Skatvedt.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding