Hopp til innhold

Prosjektet kurset hørselshemmede og nærpersoner med sikte på økt mestring og sosial deltakelse.

Prosjektleder Reidar BreisteinProsjektet tok utgangspunkt i en situasjon kjennetegnet ved mangelfull informasjon om hørselshemming, og svakt utbygget rehabiliteringstilbud for hørselshemmede.

For å bøte på dette ble det gjennomført helgekurs for definerte grupper hørselshemmede med åpning for deltakelse også for nærpersoner. Kursene - som ble utviklet i samarbeidet med Statped vest, men hele veien var brukerstyrte - vektla psyko-sosiale problemstillinger, i tillegg til kommunikasjonsstrategier, rettigheter og tekniske hjelpemidler.

Enkelte av kursene ble utviklet i samarbeid med Norges døveforbund, og prosjektet hadde stor suksess med skrivetolking - et hjelpemiddel som kursdeltakere og lokallag har tatt mer aktivt i bruk i ettertid av kursene. Fokuset på nærpersoner er senere blitt utviklet i videre i det uavhengige prosjektet Kommunikasjonsverkstedet. Bruk av Tegn som støtte (TSS)/Norsk med tegnstøtte (NMT) er ivaretatt i blant annet prosjektet Vis meg hva du sier. Sist, men ikke minst, er skrivetolking blitt et viktig satsingsområde i HLF:

Hurtiglenke: www.hlf.no/kursingavhorselshemmede

Prosjektleder Reidar Breistein

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding