Hopp til innhold

Utvikling av støyskadeforebyggende film for barn i barnehage.

Barnehageansatte sier det er for mye støy i barnehagene, og Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at halvparten av dagens unge står i fare for å få hørselsskader på grunn av måten vi omgås lyd på. Hørselsskader er uopprettelige! Vi trenger noen som viser hvordan lydnivået i barnehagene bør være. Derfor skal dette prosjektet lage en animasjonsfilm med "Skriketrollet", som er en figur med en grønn blid side og en rød sint side. På en artig og inspirerende måte skal den animerte versjonen av Skriketrollet-figuren levendegjøre for barna hva som er bra, og hva som kan være skadelig for ørene.

Kunnskap om hvordan man kan redusere støyen og få et godt lydmiljø mangler hos mange barnehageansatte. Ved å lage filmen så fengende at barna vil vite mer om skriketrollet, åpner det opp for at de ansatte kan bruke Skriketrollet-figuren som et pedagogisk verktøy. Den ca. tre minutter lange filmen skal i første omgang rette seg mot barn og være spennende og humoristisk med glade farger.

For å sikre at filmen tas i bruk, vil prosjektet involvere HLFs frivillige som allerede har erfaring med oppsøkende arbeid i barnehagene.

I forbindelse med prosjektet vil også www.godlydibarnehagen.no bli oppdatert med informasjon om filmen.

Prosjektansvarlige i HLF er organisasjonsrådgiverne Nina Øieren og Jorunn Fredheim.

Hurtiglenke: www.hlf.no/skriketrollet

Illustrasjon: Stillbilde fra den kommende animasjonsfilmen med "Skriketrollet".

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding