Hopp til innhold

Det er et voksende behov for hørselshemmede og døve å kunne delta i mangfoldet av kulturlivet, både som publikum og som utøvende kunstner.

Ludwig van BeethovenProsjektet preges av mangfoldet innen i gruppen av hørselshemmede, og prosjektets formål er å tematisere denne artsrikdommen. Forbedret lydkvalitet på høreapparater og cochlea implantat, inviterer til flere musikkopplevelser. Og ikke minst har tegnspråket bidratt til å gi musikken et visuelt uttrykk.

MEMBRAN - Beethovens Testamente er en visuell konsert med uttrykk fra dans og fysisk teater, som vil utforske landskapet mellom lyd og stillhet i samarbeid med hørende og ikke-hørende musikere og scenekunstnere.

Det er et utpreget tverrfaglig musikkprosjekt på et høyt kunstnerisk nivå, som fremføres av fire døve/hørselshemmede scenekunstnere og tre musikere. Vi har med oss en kjent komponist og en av landets fremste koreografer. 

Prosjektet - som springer ut fra forprosjektet Musikk for døve ører - handler om evnen til å kommunisere på tvers av ulike språk som tegnspråk, NMT (norsk med tegnstøtte) og talespråk. Forestillingen har to parallelle scenespråk; et visuelt og et med lyd. Forestillingen kommuniserer og bygger broer gjennom musikalske uttrykk som gir en kunstnerisk opplevelse til et hørende og ikke-hørende publikum.

Det er en forestilling som formidler et scenisk uttrykk som kombinerer musikk, lyd, stemme, sang, tegnspråk, dans og fysiske uttrykk.

Forestillingen er et samarbeid med den Den Norske Opera & Ballett (DNO&B), og hadde premiere 6. juni 2013.

Forestillingen er gitt ut på DVD som kan bestilles  (kr 100 + porto).

Se utdrag fra forestillingen her

Hurtiglenke: www.hlf.no/membran

Illustrasjon: Ludvig van Beethoven malt av Joseph Karl Stieler (1820) (utsnitt)

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding