Hopp til innhold

Utvikling av et strukturert fora for erfaringsutveksling for yrkesaktive med hørselsutfordringer, og opplæring av frivillige mentorer som skal etablere grupper/forum for yrkesaktive lokalt.

Til tross for at forskningstall viser alarmerende samfunnskostnader, er konsekvenser av hørselstap som ikke følges opp fortsatt relativt ukjent. Mange yrkesaktive hørselshemmede blir stående overlatt til seg selv med sine jobbrelaterte utfordringer. Imidlertid kan mye oppnås med økte kunnskaper på arbeidsplasser og med tilgang på sosial støtte.

Prosjektet utviklet og prøvde ut et strukturert fora for erfaringsutveksling for yrkesaktive med hørselsutfordringer.

Prosjektets kursprogram besto av en faglig del og en brukerdel. Gjennom kursopplegget, som 44 personer (10 menn og 34 kvinner) gjennomførte, fikk deltakerne med seg hensiktsmessige strategier og smarte verktøy til å håndtere sine ulike utfordringer i en krevende arbeidshverdag.

Noen eksempler på kurstemaer:

  • Hvordan formidle effektivt om hørselstapet til omgivelsene
  • Forholdet til kollegaer
  • Faktiske begrensninger versus reelle muligheter
  • Håndtering og forebygging av utmattelse
  • Stressmestring

Etter gjennomføring av kurssamlingerne gikk 17 deltakere videre til en storgruppe med sikte på å få frem mentorer som over tid skal etablere grupper/forum for yrkesaktive i sine respektive nærmiljø.

Hurtiglenke: www.hlf.no/jobbmentorhorsel

Foto (Finn Kampestuen-Berntzen) (f.v.): Prosjektleder Bjørg Kampestuen-Berntzen og fagansvarlig psykologspesialist Katharine Cecilia Williams

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding