Hopp til innhold

Prosjektet kartla hørselstilgjengeligheten i Larvik, og informerte og samarbeidet med kommune, hørselssentral og hjelpemiddelsentral, for økt trivsel og deltakelse i lokalmiljøet.

I erkjennelse av gjennomgående lav grad av tilgjengelighet for hørselshemmede generelt og høreapparatbrukere spesielt, utviklet HLF sentralt et kartlegging- og utviklingsprosjekt som ble lyst ut internt i organisasjonen. HLF Larvik ble valgt ut, og gjennomførte prosjektet prikkfritt.

Med basis i en kartlegging av tilgjengeligheten i Larvik kommune innledet laget dialog med kommune, hørselssentral og hjelpemiddelsentral, med påfølgende iverksetting av tiltak - ikke minst installasjon av en rekke teleslyngeanlegg, så vel i nye som i eksisterende bygg.

Prosjektet oppnådde mye medieoppmerksomhet lokalt og på fylkesplan, og ga også ut en brosjyre, arrangerte kurs og deltok med stand på Vestfoldutstillingen i Larvik. Laget bygget gjennom prosjektet opp hørselsteknisk kompetanse, som gjorde laget attraktiv som samarbeidspartner for kommunen og private aktører lokalt.

Prosjektet viste metodisk vei innen lokalt påvirkningsarbeid for å sikre økt tilgjengelighet, og har således inspirert hele HLF-systemet.

Hurtiglenke: www.hlf.no/monsterkommune

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding