Hopp til innhold

Med NMT-Eventyrboka får særlig hørselshemmede barn mulighet til å kommunisere ved hjelp av både tale og tegn, og i tillegg fremmer boka kommunikasjonen mellom hørselshemmede og normalthørende barn.

NMT-EventyrbokaI arbeidet med barn med hørselshemming og barn med enkelte andre funksjonshemninger, benyttes i økende grad NMT: Norsk med tegnstøtte. NMT er en kommunikasjonsform som tar utgangspunkt i det norske talespråket, og fungerer derfor også fint i situasjoner hvor funksjonshemmede barn går integrert i barnehage, skole o.l.

Det er et stort behov for pedagogisk materiell basert på NMT. I forlengelse av bokprosjektet NMT-Sangboka, har prosjektet utviklet en NMT-Eventyrbok som har fått tittelen Tre små eventyr / Fortalt av Signe Torp / Med tekst og tegn (NMT).

Boken, som er blitt utviklet med tegnfaglig bistand fra Statped ved audiopedagog Marit Mørk Enger, kan kjøpes i bokhandel eller gjennom HLFs nettbutikk.

Mens den første boken rommer kjente og kjære barnesanger, rim og regler, tar den nye opp i seg folkeeventyrskatten. Det overordnede målet har vært å stimulere særlig hørselshemmede barn til å kommunisere ved hjelp av både tale og tegn, og i tillegg fremme kommunikasjonen mellom hørselshemmede og normalthørende barn.

Hurtiglenke: www.hlf.no/nmteventyrboka

Illustrasjon: Forsiden av NMT-Eventyrboka

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding