Hopp til innhold

Filmen "Null sus" formidler hva som kan bli konsekvensene av å utsette seg for et høyt lydnivå over lang tid.

Ellen Straube og Aslaug LundeDen massive bruken av forsterket musikk i ungdomsgruppen, øker risikoen for hørselstap og tinnitus. Risikobildet er blitt, bokstavelig talt, forsterket av mp3-spillere, som kommer i tillegg til øvrige kilder for forsterket musikk: Konserter, russearrangement, stereoanlegg o.l.

Prosjektet har produsert en 25 minutters film - Null sus - som i et ungdommelig fortellerspråk forklarer hva hørselen tåler og ikke tåler. Filmen er dokudramatisk bygget opp. Vi følger en ung gutt som får en hørselsskade etter å ha sovnet med proppene fra mp3-spilleren i øret. Det legges vekt på å få frem hans opplevelser og erfaringer fra han våkner opp som hørselshemmet, og til han oppsøker hjelp og får tilpasset høreapparat. 

Gjennom animasjoner får vi innblikk i hvordan øret er bygget opp, hvordan det fungerer og hva som skjer inne i øret når man utsetter seg for skadelig støy. Dette som utgangspunkt for å skissere enkle forebyggingsteknikker den enkelte ungdom selv kan praktisere.

Filmen ble lansert i samarbeid med Russen i 2008, og er siden blitt distribuert til landets videregående skoler. Til filmen er det også utarbeidet et arbeidshefte (se under aktuelle dokumenter)

Filmen bestilles fra HLF Briskeby skole og kompetansesenter as (prisen er 200 kroner). 

Se filmen Null sus her

Se utdrag fra filmen "Null sus her

Hurtiglenke: www.hlf.no/nullsus

Bildet over: Prosjektleder Ellen D. Straube (t.h) og prosjektmedarbeider Aslaug Lunde

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding