Hopp til innhold

Tinnitus poliklinikk ved Sørlandet sykehus har utviklet et e-læringskurs som er tilgjengelig for helsepersonell i hele Norge. Tinnituspasienter og andre informasjonssøkende vil også kunne ha utbytte av kurset.

E-læringskurs med fokus på tinnitus finner du her*

Det er viktig for tinnituspasienter å møte helsepersonell som har kunnskap om tinnitus. Det gjør de ikke alltid. Mangel på kunnskap om hva tinnitus er og hvordan tinnitus kan behandles, kan bidra til å forverre tinnitus og behandlingsprognosene.

Dette var bakgrunnen for at Sørlandet sykehus ved Tinnitus poliklinikk søkte HLF og ExtraStiftelsen om midler til å utvikle et e- læringskurs som ville kunne være tilgjengelig for helsepersonell i hele Norge.  Prosjektet springer ut fra prosjektet Interaktiv tinnitusklinikk.

E-læring er et kompetansedelingsverktøy som brukes av mange, også av helseforetakene. Et hovedprinsipp ved e-læring er at kursdeltakere skal aktiviseres gjennom interaktivitet. Dette fremmer læringsutbyttet.

Kurset er utviklet og utformet av ansatte ved Tinnitus poliklinikk, for helsepersonell uten eller med lite kjennskap til tinnitus. Tinnituspasienter og andre informasjonssøkende vil også kunne ha utbytte av kurset. Kurset utdanner ikke tinnitusbehandlere, men gir en innføring i hva tinnitus er, hvem tinnituspasienten er og hvordan tinnitus kan behandles. 

Kurset er publisert i Læringsportalen i Helse Sør Øst og på nettstedet www.tinnitus.no.

Hurtiglenke: www.hlf.no/tinnituskompetanse

*Vi anbefaler å bruke Internet Explorer når en tar kurset. Man trenger Flash installert på pc for å åpne kurs. Dette kan lastes ned gratis. Vær oppmerksom på at plattformen som e- læringskursene er utviklet på, ikke fungerer med mobil og nettbrett pr i dag. Dette kan løses ved å laste ned en App som heter Puffin, som kan lese kurset.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding