Hopp til innhold

Gjennom både fortellerteater og CD-hørespill sørget prosjektet for å informere barn om faren ved høye/skarpe lyder.

Prinsen med de store ørerBarn er en utsatt gruppe for støy, både i barnehage, skole/SFO og ellers gjennom tiltakende bruk av forsterket musikk fra mp3-spillere, dataspill og andre elektroniske lydkilder. Ettersom barns oppvekst for en stor del foregår innen pedagogiske rammer, tok prosjektet mål av seg til å utnytte det betydelige forebyggingspotensialet i barnehager/småskolen.

Prosjektet - som er gjennomført av Fortellerhuset - utviklet fortellerteaterforestillingen Prinsen med de store ørene, som ble spilt for barnehager/småskolen i Buskerud fylke. Det pedagogiske personellet fikk også delta på kurs, forankret i et eget pedagogisk opplegg. I forlengelse av prosjektet er forestillingen blitt en del av repertoaret til Fortellerhuset: Bestill forestillingen og/eller CDen  (sistnevnte koster kr 212 inkludert porto og ekspedisjonsgebyr).

Forestillingen ble versjonert til radioteater, og gitt ut på CD. Denne ble integrert i Aksjon god lyd-kampanjen, som HLF - i samarbeid med Utdanningsforbundet og Tryg Vesta - sendte ut som en pedagogisk pakke til landets barnehager.

Hurtiglenke: www.hlf.no/prinsen

Bildet over: Feen Lydia og Flimre fra fortellerteaterforestillingen Prinsen med de store ørene

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding