Hopp til innhold

Russetiden er kjent for høy lyd, og målinger foretatt på russearrangementer viser gjennomsnittsnivåer på opp mot 110 desibel. Ved å informere om hørselsskader og dele ut gratis ørepropper, fikk Russ mot sus satt skikkelig fokus på forebygging.

Russ mot susHvert år får HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) og ROK (Russens Organisasjonskomite) vite om russ som har pådratt seg hørselsskader som nedsatt hørsel og tinnitus som følge av lydnivået på feiringen.

I 2013 arrangerte HLFU kampanjen «Russ mot Sus» med støtte fra ExtraStiftelsen og i samarbeid med HLF og Russens Organisasjonskomite (ROK).

Prosjektets målgruppe var landets 45.000 russ og HLFU var godt synlige i forkant av russetiden, gjennom kampanjemateriell på alle landets videregående skoler, på Facebook og i russens eget magasin «Blekka». I russetiden stilte HLFU opp på flere av Norges største russetreff med stand, informasjonsmateriell og gratis ørepropper.

Fokuset var på forebygging av hørselsskader og det ble til sammen delt ut 130.000 ørepropper! Prosjektet har involvert flere av HLFUs lokallag og var meget vellykket.

Se kampanjevideoen med artist Jenny Langlo her.

Hurtiglenke: www.hlf.no/russmotsus2013

Illustrasjonsfoto: Dansende rødruss

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding