Hopp til innhold

Lydeksempler som simulerer hørselstap gjør at normalthørende skjønner hvordan hørselshemmede har det.

Prosjektleder Aslaug LundeProsjektet "Simulering av hørselstap" har laget en CD med simulering av ulike typer hørselstap i ulike kommunikasjons-situasjoner: Sånn kan det høres ut! Simulering av hørselstap - med og uten tinnitus. 

CDen koster kr 100 inkludert porto og kan bestilles fra HLF Briskeby ved å trykke eller ved å ringe 32 22 65 00. Det er også mulig å oppleve CDen illustrert med fotografier på nettet, klikk her

Vår erfaring er at selv med gode foredrag og visuell informasjon om hørselstap og dets konsekvenser, er det behov for et konkret informasjonsverktøy som illustrerer og tydeliggjør vanskene på en helt spesielt god måte, nemlig simulering av hørselstap.

Det foreligger en generell misforståelse i samfunnet om at nedsatt hørsel er å høre lavere. Slik er ikke virkeligheten for hørselshemmede og dette er en stor del av problemet med å få forståelse hos familie, kollegaer og øvrig nettverk.

Gode lydeksempler gjør at normalthørende virkelig får «ørene opp» når man hører hvordan et hørselstap kan oppleves. En simulerings CD er en skikkelig øreåpner. Vi har laget en norsk utgave med lydeksempler som HLF Briskeby kompetansesenter as vil plukke fra og benytte i for eksempel foredrag og kurs.

CDen gjør informasjonen lett tilgjengelig også for andre som ønsker å formidle informasjon om hørselstap, for eksempel for likemenn og hørselskontakter i kommunene.

Hurtiglenke: www.hlf.no/lydsimulering

Bildet over: Prosjektleder Aslaug Lunde

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding