Hopp til innhold

Tunghørte og døve prosjektdeltakere skriver en antologi/papirbok med fortellinger og noveller der hovedpersonene er døve eller tunghørte.

Prosjektet Skrivefabrikken består av en dynamisk forfattergruppe som er tunghørte eller døve, talespråklige eller tegnspråklige. Prosjektet startet tidlig i 2018. 

"Å skrive gjennom døve briller" handler om å skape en døv eller tunghørt hovedperson som er gjenkjennelig for leseren. Fortellingen beskrives gjennom hovedpersonens synsvinkel. Ut over det har ordet vært fritt. 

Gjennom fire år med skrivekurs og tøffe manusprosesser har forfatterne skrevet noveller til boken Støyen i stillheten - uhørte noveller, utgitt av Solum Bokvennen i 2022.

Boken/Antologien inneholder en variert samling med fortellinger som skildrer samtid, nær historie og noe fjern historie. Til sammen atten nye skjønnlitterære stemmer gir novellene leseren unike innblikk i det lydløse livet der stemmer er uhørt og tegn er tale.

Gjennom manusutviklingen har forfatterne delt erfaringer og fått tilbakemeldinger. Forfatterne har gitt av seg selv til tekstene der sårbarhet skildres gjennom på et skjønnlitterært språk, der sårbarhet gir innlevelse og gjør fortellingen sterk. Det er å ta ordet i egne hender.

Boken kan bestilles her.

Hurtiglenke: www.hlf.no/skrivefabrikken

Foto: Prosjektleder Rita Lindanger (Fotograf: Marianne Otterdahl-Jensen)

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding