Hopp til innhold

Prosjektet gjennomførte en landsomfattende fotokonkurranse. Vinnerbildene har blitt brukt i sammenhenger hvor det er viktig med positiv synliggjøring av hørselshemming.

FotokonkurranseHørselshemmedegruppen utgjør over fjorten prosent av befolkningen, og er svært sammensatt. Sett på den bakgrunn er gruppen påfallende usynlig.

Prosjektet gjennomførte en landsomfattende fotokonkurranse med fotografene Per Hoffmann og Morten Krogvold som fagmenn i juryen. Slik kom det frem et rikt bildemateriale som styrker hørselshemmedes identitet og skaper gjenkjennelse og forståelse. Vinnerbildene er gjengitt nedenfor under Dokumentasjon.

Bildene brukes i ettertid som illustrasjoner i artikler, kampanjer o.l., hvor det er viktig med positiv synliggjøring av hørselshemming.

Se vinnerbildene nedenfor (klikk på tittel for å se bilde) - vær obs på at annen bruk og gjengivelse av bildene skal avtales i forkant med HLF:

Hovedvinner: Rytmer ingen kan se  Fotograf: Stig Nissen. Juryens begrunnelse: Dette er et kjempesterkt bilde som har en veldig direkte stil. Det er mye lyd i ringene, og mye form og kommunikasjon i bildet. Det er opplagt et bilde som vil bli merket og husket.

Kategorivinner Barn ungdom familie: Mamma, jeg sa at... Fotografer: B. Valderhaug Tyrholm og Reidun Furseth. Juryens begrunnelse: Dette bildet er troverdig og har et sterkt innhold som kommuniseres tydelig. Bildet abstraherer situasjonen, som et dikt som tvinger tilskueren til å dikte med.

Kategorivinner Hverdag og fritid: Simen med fiolinen Fotograf Ingunn Hjorth. Juryens begrunnelse: Bildet har en mystisk kvalitet. Du kan knapt høre en knappenål falle. Bildet har visuelt sett fine former, samtidig som motivet bryter fordommer og formidler mestring.

Kategorivinner Hørselstap: Munnavlesning Fotograf: Lene Lavik Nygaard. Juryens begrunnelse: Motivet gir assosiasjoner til lyd, men det duse og utydelige gjør at man får en følelse av nedsatt hørsel og å måtte anstrenge seg for å oppfatte.

Kategorivinner Individ og identitet: Ingen tittel Fotograf: Stefan Evjen. Juryens begrunnelse: Bildet er gåtefullt og har et anslag som tvinger tilskueren inn i en poetisk verden. Det er noe neddempet der som godt kan symbolisere lyd. Bildet inneholder mye psykologi og en følelse av isolasjon.

Kategorivinner Kommunikasjon: Ingen tittel Fotograf: Signe Christine Urdal. Juryens begrunnelse: Dette er et bilde som overlater mye til fantasien, men juryen opplever stillhet, noe avventende, en søken og et ønske om kommunikasjon.

Kategorivinner Samfunn og tilgjengelighet: Hørselshemming Fotograf: Birger Areklett. Bildet har høy kvalitet og troverdighet. Det kommuniserer deltakelse og verdighet på en nær og effektiv måte.

Hurtiglenke: www.hlf.no/synliggjoringavdetusynlige

 

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding