Hopp til innhold

Prosjektet "Tegnsang i et inkluderende fellesskap" har skapt en vennskapsarena for barn med hørselstap og normalthørende barn.

Tegnsang i BarcelonaVed Nyborg skole i Trondheim har man sett verdien av at elever med hørselstap er sammen på samme skole. Likeså at barn med hørselstap og hørende barn er sammen i en felles kultur.

Over en tiårsperiode er det blitt bygget opp et korfellesskap bestående av 80-100 deltakere, hvorav 4-6 av barna har vært barn med hørselstap. Koret er blitt en sosial arena ved skolen og for nærmiljøet. Koret henter tegn fra norsk tegnspråk som støtte til hovedordene i sangen. Slik har begrepet "tegnsang" utviklet seg!

Overordnet målsetting for prosjektet var først og fremst å bygge en arena der barn med hørselstap og hørende barn møtes om en felles aktivitet. Ved å være sammen utvikles vennskap, forståelse og samhørighet. Det legger grunnlaget for inkludering.

Med inkluderingsfilosofien "kor for alle" er det gjennom prosjektet blitt etablert flere selvgående kor i Trondheim, med tilhørende bygging av nettverk mellom skoler som har barn med hørselstap. Videre er det blitt gjennomført kurs og opplæring til andre skoler som er interessert i å bygge lignende virksomhet basert på inkluderingsfilosofien.

Endelig er det blitt laget en bok med alle sangene som benyttes de to årene prosjektet løper: Tegnsang. Boken har en tilhørende instruksjons-DVD med oppvarmingsøvelser tilpasset barn med hørselstap, og som i tillegg passer for hørende. Boken inneholder både norske og engelske tekster om vennskap.

Prosjektet har en egen hjemmeside

Prosjektoppfølgeren heter Gynge lille venn, sparke med veslebenet.

Hurtiglenke: www.hlf.no/tegnsang

Bildet over: Koret sammen med andre tegnsangkor i Barcelona våren 2010

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding