Hopp til innhold

Prosjektet prøvde ut et teknologisk opplegg for å sikre publikummere ved Den nationale scene (DNS) i Bergen teksting av forestillinger. Den beste løsningen, praktisk og økonomisk, viste seg å være trådløse håndholdte tekstenheter.

håndholdt teksteenhetMange hørselshemmede er i stor utstrekning avskåret fra å få med seg dialog uten tilrettelegging. De senere årene er det derfor blitt mer utbredt med skrivetolking, både i formelle sammenhenger (kurs. møter og undervisning) og sosiale/kulturelle settinger (revy, pub, familielag o.l.).

Ettersom en teaterforestilling streber etter å vise den samme forestillingen hver kveld, åpner dette for bruk av ferdigprogrammert tekst. Der skrivetolkene skriver i sanntid, avvikles den programmerte teksten på lik linje med et bilde i Powerpoint.

Prosjekt prøvde ut et teknologisk opplegg for å sikre publikummere ved Den nationale scene (DNS) i Bergen teksting av forestillinger. Den beste løsningen praktisk og økonomisk, viste seg å være trådløse håndholdte tekstenheter hvor teksten er programmert på forhånd og blir avviklet fra en bærbar datamaskin.

Utstyret er innkjøpt av DNS som stiller det til disposisjon for interesserte teatre og kulturinstitusjoner etter nærmere avtale. Spørsmål i forbindelse med dette, eller generelle henvendelser angående tekstetilbudet ved DNS, rettes til Evy Fischer,

Hurtiglenke: www.hlf.no/tilgjengeligteater

Bildet over: Håndholdt tekstenhet under utprøving i hovedsalen på DNS

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding