Hopp til innhold

Prosjektet har utviklet og produsert lydfiler, tilgjengelig gratis som app, til bruk for fokusert avspenning og oppmerksomhetstrening. Personer med tinnitus får, ved å ta i bruk dette verktøyet, bedre utbytte av rehabiliteringstilbudet ved HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester as.

Prosjektet har utviklet og gjort tilgjengelig et brukervennlig verktøy, i form av en app, for egentrening som en forlengelse av tinnitusrehabilitering.

Appen Tinnitus Riktig fokus inneholder både avspenningsteknikker og fokuseringstrening, og kan lastes ned gratis fra Google Play eller App Store.

 

Appen er enkel å bruke i hverdagen og setter personen i stand til å bli sin egen terapeut. Lydfilene er et praktisk verktøy til både forebygging og rehabilitering av stress og tinnituslyd. Lydfilene brukes jevnlig under rehabilitering og undervisning for brukere på rehabiliteringsforløpene ved HLF Briskeby rehabilitering og utadrettede tjenester as. Lydfilene kan også benyttet av personer med tinnitus utfordringer som ikke har deltatatt på rehabiliteringsoppholdet.

 

Vår erfaring fra flere års rehabilitering viser at mulighetene for å bruke fokusering på en konstruktiv måte er stor. Fokusering er en ferdighet som kan trenes til å bli selektiv.

 

Vi tror at lydfilene for fokuserings- og oppmerksomhetstrening vil gi mange mennesker en mulighet til å øke sin livskvalitet, samt bidra til økt forståelse for betydningen av egeninnsats. Verktøyet vil også være godt tilrettelagt for hørselshemmede og personer som sliter med tinnitus med blant annet god lydkvalitet, tydelig stemme som uttaler klare og tydelige konsonanter. Lydfilene er et praktisk verktøy til både forebygging og rehabilitering av stress og tinnituslyd. Lydfilene er helsefremmende og gir også en positiv effekt på individets mentale helse. Vår erfaring fra rehabiliteringen er at repetisjon er viktig for å gjøre det lettere som en egenprosess for å oppnå selvfølelse og dermed mestring.

 

 

Hurtiglenke: www.hlf.no/tinnitusriktigfokus

 

Foto: Prosjektleder Bente Ørbeck

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding