Hopp til innhold

Prosjektet setter fokus på tinnitus hos ungdom i alderen 15–19 år. Gjennom å utvikle og tilby mestringskurs, rustes unge med tinnitus til å mestre hverdagen med tinnitus.

Prosjektleder Inger KristiansenDe siste årene har både unge og eldre stått frem i media og fortalt om sine tinnitusplager og hvordan de lever med disse. Det er vanskelig å vite eksakt hvor mange unge som opplever tinnitus. Folkehelseinstituttet (2015) anslår at ca 15% av den norske befolkningen har tinnitus i en eller annen grad. Tinnituslyden i seg selv beskrives ofte som plagsom, og mange kan få følgeplager som søvnproblem, konsentrasjonsvansker, slitenhet/utbrenthet, depresjon og angst, og kan derfor oppleve en generell redusert livskvalitet.

For voksne over 18 år er det i dag utarbeidet flere behandlingstilbud for tinnitus, både som gruppetilbud og individuell behandling. På HLF Briskeby har vi lang erfaring med tinnitus rehabilitering for voksne. For ungdom finnes det i dag ikke et tilsvarende tilbud. Det eksisterer riktignok enkelte audiopedagoger og leger som har spesialisert seg på individuell behandling av barn og unge med tinnitus, men disse tilbudene er spredte ofte vanskelig å finne frem til. Et behandlingstilbud i gruppe til ungdommer med tinnitus finnes ikke.

Målsettingen for prosjektet er utarbeidelse av et gruppetilbud til ungdom med tinnitus. Deltakerne skal gjennom prosjektets tilbud rustes til å oppleve tinnitusplagene sine som mindre og mestre sin (skole)hverdag og tinnitusplager på en god måte.

Hurtiglenke: www.hlf.no/tinnituskursforunge

Foto: Prosjektleder Inger Kristiansen

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding