Hopp til innhold

Produksjon av motiverende instruksjonsfilmer for hjemmetrening. Filmene er spesielt utformet for døve og hørselshemmede.

Siden koronatiden er en psykisk belastning for mange pga. sosial isolasjon er det enda viktigere enn noen gang å være fysisk aktiv. Døve/hørselshemmede er dessverre også en gruppe som er ekstra utsatt for sosial isolasjon i utgangspunktet, og rammes ofte hardere sosialt av koronasituasjonen enn de som hører godt.

Vi vil gi døve/hørselshemmede god og kvalitetssikret informasjon og motivasjon til å trene på egenhånd i koronatiden med en filmserie med følgende temaer:

  • Innledning – hvorfor er fysisk aktivitet viktig?
  • Styrketrening del 1 – for begynnere
  • Styrketrening del 2
  • Kondisjonstrening del 1 – for begynnere
  • Kondisjonstrening del 2
  • Bevegelighet/stretching – del 1 for begynnere
  • Bevegelighet/stretching
  • Oppsummering – om balanse; trening, søvn, kosthold og stress

Hver video vil bli på 10-15 minutter.

Filmene vil ha norsk tegnspråk, norske undertekster og norsk tale og utformes pedagogisk slik at det er tilpasset døve/hørselshemmede seere.

Produksjonen gjennomføres av Supervisuell, en mediebedrift som er spesialisert på filmproduksjon med døve/hørselshemmede som målgruppe, i samarbeid med to faglige konsulenter med utdanning og yrkeserfaring innenfor trening, helse og kosthold.

Prosjektet inkluderer også frivillige medvirkende som representerer et mangfold innenfor prosjektets målgruppe, som underveis vil bidra med innspill og tilbakemeldinger i produksjonen.

Filmene vil inneholde praktisk fremvisning av hvordan man trener samt instruksjoner på tegnspråk, undertekster, stemme og grafikk/effekter. I tillegg til å fungere godt for døve/hørselshemmede gjennom en visuell utforming, vil filmene også tilpasses både hørselshemmede med noe resthørsel og hørselshemmede med svekket syn (døvblinde). Dette gjøres f.eks. ved å sikre god kontrast og fargevalg, lydspor som er lett å oppfatte o.l.

Fagkonsulentene vil i tillegg til manusarbeidet kvalitetssikre at den praktiske fremvisningen holder god kvalitet. Produksjonen vil gjennomføres på en måte som sikrer at man ivaretar smittevern.

Filmene vil bli publisert blant annet på nettkanalen tegn.tv og i sosiale medier.

Hurtiglenke: www.hlf.no/hjemmetrening

Illustrasjon: Supervisuells logo

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding