Hopp til innhold

Elevene på Signo grunn- og videregående skole gleder seg til å ta i bruk en ny universell utformet ballbinge både i skoletiden og på fritiden.

Signo skole- og kompetansesenter ligger i Andebu i Vestfold, og gir tjenestetilbud til barn, unge og voksne som har en hørselsnedsettelse i kombinasjon med ulike funksjonsnedsettelser og kombinerte sansetap.

Utenfor internatet har det lenge vært et stort ønske å bygge en ballbinge som skal skape gode øyeblikk og legge til rette for lystbetont aktivitet og trening. Dette ønsket har nå blitt oppfylt, og ballbingen er blitt en arena som innbyr til sosialt samvær der alle føler at de har like stor verdi. Det er en universelt utformet sosial treningsarena, og et sted som gir mestringsfølelse hos alle brukergrupper. 

Signo har noen kjerneverdier settes høyt: Nær, kommuniserende, åpen, lekende og nytenkende. Signo er stolte over å ha grenseløs tro på menneskets muligheter. Gjennom ballbingen får Signo skole- og kompetansesenter brukt visjonen til å skape en levende arena som lokker til fysisk aktivitet, vennskap, fellesskap og nærvær.

Uteområdet, som ballbingen er blitt en del av, er godt brukt av både lokalbefolkningen (i skolesammenheng og fritid), familier fra hele landet som bor på senteret i hele uker av gangen, internatelever og voksne som mottar tjenester på stedet. Ballbingen er nå et naturlig samlingssted for de forskjellige gruppene, der de nå møtes og skaper gode øyeblikk sammen. 

Den universelt utformete ballbingen sto klar i mars 2020. Den er allerede godt brukt, mange gode minner har blitt lagt og nye vennskap skapes. Mye latter, smil og glede.

Brukere, gjester og ansatte ved Signo skole- og kompetansesenter er storfornøyd med ballbingen!

Hurtiglenke: www.hlf.no/signoballbinge

Foto av prosjektgruppen (f.v.): Hege Sannes Rimeslåtten (prosjektleder), Line Uth Jørgensen og Anne Waal Søyland.

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding