Hopp til innhold

"Kjenn din rett – til å ikke bli diskriminert" er et prosjekt som skal gi syns- og hørselshemmede kunnskap om deres diskrimineringsvern i form av likestillings- og diskrimineringsloven, og hvordan man går frem for å klage til Diskrimineringsnemda.

Ved å delta i prosjektet ‘Kjenn din rett’ kan du bli mer bevisst på hva diskriminering er, og hva man kan gjøre med det. Prosjektet skal motivere flere til å klage, og vi bistår de som vil med klagesaker. Prosjektet er for alle syns- og hørselshemmede, også de med kombinert sansetap/døvblinde.

Tilbud og aktiviteter


Etter påske setter vi igang verksted for klagesaker.

Etter å ha arrangert to webinar, setter vi i gang med verksted for klagesaker over påske. Tilbakemeldinger vi har fått viser at det er behov for konkrete eksempler på hva diskriminering er, og behov for rådgivning om klagesaker. Vi starter derfor med et verksted med temaet diskriminering i arbeidslivet. Vi skal deretter arrangere flere verksted med andre temaer, og tilpasser antallet og temaer etter interesse og etterspørsel.

Hvem er målgruppen?

Målgruppen for verkstedene er syns- og hørselshemmede. Med det mener vi deg som ikke ser, ser dårlig, har nedsatt hørsel, eller en kombinasjon av disse. Du trenger ikke være medlem av en av de involverte organisasjonene for å delta. Det er ingen påmeldingskostnad.

Les mer om verksted for klagesaker og påmelding her.

I løpet av året arrangerer vi også en tematisk webinarrekke om diskriminering.

Følg med her og på vår Facebook-side for oppdatert informasjon om arrangementer og påmelding. Opptak av webinarene publiseres også på nettsiden.

I løpet av 2022 lanseres også digital rettsinfo, veiledning om diskriminering og klagesaker på denne siden. Dette skal vi videreføre etter prosjektets slutt. Prosjektet varer til mai 2023, og avsluttes med lansering av en fagrapport om prosjektets mål og utvikling.

Hva ønsker du lære om?


Vi ønsker innspill om hva dere ønsker lære mer om innenfor prosjektets tema, og er åpne for tilbakemeldinger. På denne måten kan vi sørge for at programmet, innhold og bidragsytere er relevant for dere.

Temaer i videre kurs kan for eksempel være arbeidsliv, skole/utdanning, deltakelse i demokratiet, kultur og fritid, med mer.

Ta kontakt om du har ideer og forslag!

Hvem står bak prosjektet


Initiativtakere og samarbeidsparter i prosjektet er Norges Blindeforbund, Stopp Diskrimineringen og Hørselshemmedes Landsforbund. Prosjektet gjennomføres med tilskudd fra Bufdir.

Styringsgruppa i prosjektet er Stian M. Innerdal (Norges Blindeforbund), Berit Vegheim (Stopp Diskrimineringen) og Marit Winjor (HLF/Hørselshemmedes Landsforbund).

Norges Blinderforbund sin logo i gult og sort

 

----

Fotokreditt: People Power Mosaic av Herb Neufeld, CC BY 2.0

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding