Hopp til innhold

HLF er Norges største organisasjon for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Vårt overordnede mål er å gjøre hverdagen enklere for alle landets hørselshemmede, og forebygge hørselstap og hørselsskader i befolkningen: Din hørsel - vår sak!

Rundt 14,5 % av Norges befolkning har en hørselshemming som påvirker hverdagen, som sosial isolasjon og frafall fra utdanning og arbeidsliv. Gruppen hørselshemmet er mangfoldig og stadig flere rammes av hørselsnedsettelse.

En million nordmenn har en hørselsutfordring. I HLF har vi derfor en viktig rolle som interesseorganisasjonen for høreapparatbrukere og tinnitusrammede, sterkt tunghørte/døvblitte, foreldre med tunghørte barn, CI-opererte og deg som har balansesykdommen Ménière.

Bli HLF-medlem og få gode fordeler

HLF styres av medlemmene

Hvert tredje år avholdes landsmøte i HLF, hvor det blant annet velges sentralstyre, faste utvalg, kontrollkomite, valgkomite og revisor.

HLF har egne utvalg for medlemsgruppene; foreldre/barn, tinnitus, Ménière, Arbeidsliv, CI og sterkt tunghørte/døvblitte. HLFU har eget styre samt en representant i sentralstyret.

Her ser du hvem som sitter i HLFs kontrollkomite

>> Les HLFs vedtekter her

HLF der du bor

HLF har 11 fylkeslag og 200 lokallag fordelt over hele landet.

HLFs likepersoner

HLF har over 500 likepersoner. En likeperson er en du kan snakke med om din hørselshemming. En som selv har erfaring som hørselshemmet og ulike utfordringer man møter gjennom livet. Finn din nærmeste likeperson

HLFs sekretariat

HLFs sekretariat ligger i Oslo. Sekretariatet består av fire avdelinger og ledes av generalsekretær. Sekretariatet tar seg av henvendelser fra medlemmer og tillitsvalgte, og jobber blant annet mot politikere og beslutningstagere for å bedre hørselshemmedes rettigheter og muligheter. Kontakt HLFs ansatte

Fant du det du lette etter? Gi oss din tilbakemelding

Takk for at du hjelper oss å lage en bedre tjeneste.
Skriv din tilbakemelding i skjemaet nedenfor.

Dette feltet er påkrevd
Angi en korrekt e-postadresse

Takk for din tilbakemelding