Svar:
Ja. Enkelte svimmelhetstilstander kan forveksles med Ménières sykdom.
Væskeansamling i mellomøret fører til dottfornemmelse, lydforvrengning og høretap, i tillegg til varierende følelse av svimmelhet. Dette vil normalt bli gradvis bedre i løpet av en måneds tid. Virus på balansenerven og krystallsyke er andre eksempler.
Virus på balansenerven (neuritis vestibularis) har ikke som Ménière karakter av anfall, men er en flere uker lang episode med avtakende svimmelhet. Tinnitus og fluktuerende hørselstap er heller ikke vanlig ved dette viruset. Etter 3 – 4 uker bør et slikt virus være borte.
Krystallsyke, er en tilstand med anfall av kraftig svimmelhet som kan utløses ved visse bevegelser med hodet, gjerne i det man snur seg eller setter seg opp i sengen. Krystallsyke antas å være forårsaket av partikler («stener», «krystaller») i endolymfen i buegangene i balanseorganet i det indre øret.
Når hodet beveges, settes disse partiklene i bevegelse og skaper bølgebevegelser inne i buegangene. Tilstanden går som regel over av seg selv, men ikke sjelden kommer den tilbake etter noe tid. Medisinsk behandling gir gode prognoser for å bli frisk.
En type svimmelhet som både påvirker balanse, hørsel og som medfører tinnitus er Acusticus Neurinom. Det er en godartet svulst på hørselsnerven. Slike svulster er meget sjeldne. En Acusticus Neurinom oppdages dels gjennom hjernestammeaudiometri og dels ved CT- eller spesielt MR-scanning.
Disse undersøkelser skal foretas på Ménièrerammede, for å utelukke tilstedeværelsen av en svulst. En Acusticus Neurinom er i seg selv godartet, men den kan vokse og derved trykke på vitale deler. Derfor bør man sikre seg at den fjernes.
Et siste eksempel på en tilstand som har Ménière-lignende symptomer er labyrintitt. En labyrintitt er en infeksjon i hørsel- og balanseorganet, labyrinten, i det indre øret. Det er en tilstand som er karakterisert ved akutt oppstått svimmelhet og nedsatt hørsel på det ene eller begge ørene.