Påskevettregler for deg med en hørselsutfordring

Påskeliljer og fargerike egg på et bord

Påsken er for mange en tid for å slappe av i sosialt samvær. Vi har snekret sammen noen uhøytidelige påskevettregler for deg med en hørselsutfordring slik at du får en fornøyelig påskeferie.

1. Forhåndsregistrer deg med nød-sms for hørselshemmede

Vær føre var hvis en ulykke skulle oppstå. Det er viktig å forhåndsregistrere seg for å kunne ta kontakt med nødmeldetjenesten skriftlig. Registrer deg her.

2. Vær åpen om din hørselsutfordring med de du reiser med

Informer ditt reisefølge hvordan dere best kan kommunisere under turen. Her finner du tips til hvordan man kan være en god venn for en med hørselsutfordringer.

3. Bruk tilleggsutstyr og eventuelt andre hørselshjelpemidler du har

Ta med deg tilleggsutstyret som kan forbedre opplevelsen din på turen. Husk du kan søke om hørselshjelpemidler hos hørselskontakten i kommunen eller på nav.no 

4. Ta med deg det du trenger av utstyr og et påskeegg

Ta med deg ekstra batterier, reservedeler for høreapparater, etuiet til høreapparatene, ladeboks for apparatene, powerbank for opplading og tilleggsutstyr. I tillegg er det alltid godt å ha med et påskeegg.

5. Ta med beskyttelse, deksler og gjerne en appelsin

Høreapparatetuiet må være med på skitur. I tillegg er det fordelaktig å ha med en «tørkeboks» til apparatene og glem ikke en deilig appelsin.

6. Planlegg for hørselsvennlige kafeer/restauranter/hoteller/hytter

Undersøk steder i forkant av påsketuren. Book deg inn på steder hvor det er best mulig tilrettelagt. Her finner du tips til hvordan du kan dekke påskebordet for best mulige lydforhold.

7. Ta med god påskelektyre og gjerne en kvikk lunsj

Fagbladet Din hørsel gir deg gode tips og reportasjer som du kan dele med andre. Del også gjerne litt Kvikk lunsj med andre. Les nettutgaven av Din hørsel her.

8. Ingen skam å verve nye medlemmer til Hørselshemmedes Landsforbund

I samtaler med andre som har en hørselsutfordring er det ingen skam å verve nye medlemmer i løypa. Les mer om verving her.

Tekst: Hørselshemmedes Landsforbund

Foto: Adobe Stock

Publisert: 20-03-2024 13:13