En testamentarisk gave til oss bidrar til en enklere hverdag og like rettigheter, for alle med en hørselsutfordring.

Voksen person som leier et barn

Ved å skrive et testament kan du forhindre usikkerhet og bekymring blant dine etterlatte og sikre at dine ønsker blir oppfylt.

Etter at eventuelle etterlatte er sikret, kan en gave til frivillige og veldedige organisasjoner være en fin måte å videreføre dine verdier og være til hjelp for andre.

Alle gaver til Hørselshemmedes Landsforbund, både store og små, utgjør en viktig forskjell i arbeidet for et samfunn som gir like muligheter for oss alle, uansett hørsel. Du velger selv hvor mye eller hva du vil gi i testamentarisk gave, og kan også øremerke gaven til bestemte formål hos oss.

Slik setter du opp ditt testament

Du kan skrive testament selv, men arveloven stiller krav til utforming og innhold. I vår brosjyre om arv og testament finner du svar på mange vanlige spørsmål rundt temaet. Vi har også laget en oversikt over viktige ord og begreper i forbindelse med opprettelse av testament, samt et eksempel på oppsett.

Vi hjelper deg gjerne

Hørselshemmedes Landsforbund dekker inntil 5 timer med advokatbistand dersom organisasjonen er blant de som tilgodeses. I de fleste tilfeller vil dette innebære kostnadsfri opprettelse av testament.

Ønsker du advokatbistand kan du kontakte vår juridiske samarbeidspartner advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell på advokat@klovfjell.no eller på telefon 22 17 74 00. Husk å oppgi at du er medlem i Hørselshemmedes Landsforbund.

Det gode testament

Hørselshemmedes Landsforbund deltar sammen med omkring 30 andre organisasjoner i en dugnad for å fremme åpenhet og informasjon rundt temaene arv og testament. Initiativet «Det gode testament» er ledet av Fundraising Norge, og du kan lese mer og få svar på mange spørsmål rundt temaet på denne nettsiden www.detgodetestament.no

Her kan du også opprette et digitalt testament, kvalitetssikret av advokat. Hørselshemmedes Landsforbund dekker kostnadene knyttet til dette dersom organisasjonen tilgodeses med en gave i testamentet.

Ønsker du ytterligere informasjon om testamentariske gaver?