En testamentarisk gave til oss bidrar til en enklere hverdag og like rettigheter, for alle med en hørselsutfordring.

Voksen person som leier et barn

Ved å skrive et testament kan du forhindre usikkerhet og bekymring blant dine etterlatte og sikre at dine ønsker blir oppfylt.

Etter at eventuelle etterlatte er sikret, kan en gave til frivillige og veldedige organisasjoner være en fin måte å videreføre dine verdier og være til hjelp for andre.

Alle gaver til Hørselshemmedes Landsforbund, både store og små, utgjør en viktig forskjell i arbeidet for et samfunn som gir like muligheter for oss alle, uansett hørsel. Du velger selv hvor mye eller hva du vil gi i testamentarisk gave, og kan også øremerke gaven til bestemte formål hos oss.

Slik setter du opp ditt testament

Du kan skrive testament selv, men arveloven stiller krav til utforming og innhold. I vår brosjyre om arv og testament finner du svar på mange vanlige spørsmål rundt temaet. Vi har også laget en oversikt over viktige ord og begreper i forbindelse med opprettelse av testament, samt et eksempel på oppsett.

Vi hjelper deg gjerne

Hørselshemmedes Landsforbund dekker inntil 5 timer med advokatbistand dersom organisasjonen er blant de som tilgodeses. I de fleste tilfeller vil dette innebære kostnadsfri opprettelse av testament.

Ønsker du advokatbistand kan du kontakte vår juridiske samarbeidspartner advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell på advokat@klovfjell.no eller på telefon 22 17 74 00. Husk å oppgi at du er medlem i Hørselshemmedes Landsforbund.

Du kan også sette opp et digitalt testament med Justify

Justify er en digital, selvbetjent, enkel og brukervennlig giverreise for opprettelse av testament, hvor kvaliteten sikres av advokater. Hvis du gir en gave til Hørselshemmedes Landsforbund i ditt testamente, dekker vi kostnaden for testamentet du oppretter. Med Justify får du som giver veiledning, kvalitetssikring av advokat, trygg lagring og alle fordelene som følger ved å benytte denne tjenesten.

Noen ting er viktige å snakke om – og viktige å skrive ned

Å snakke med dine nærmeste om arv kan være en utfordring. Men det behøver ikke å være så vanskelig heller. Ved å skrive testament sikrer du at dine verdier fordeles slik du ønsker.

Hørselshemmedes Landsforbund er med på et felles initiativ for å fremme åpenhet og informasjon rundt temaene arv og testament. Sammen med rundt 30 andre organisasjoner, og i regi av Fundraising Norge, har vi utviklet filmer og annonser som du kanskje har sett på TV eller på nett. Her møter vi mennesker som snakker åpent om de ulike aspektene ved arv – og fordelen ved å inkludere de nærmeste i denne praten.

Du kan lese mer på nettsiden www.detgodetestament.no

Ønsker du ytterligere informasjon om testamentariske gaver?